Stanovanjske skupine

Stanovanjske skupine

Stanovanjske skupine so namenjene ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, ki potrebujejo bivanjsko oskrbo ter pomoč in podporo v vsakdanjem življenju.

Zagovorništvo

Program zagovorništva

Program je namenjen osebam s težavami v duševnem zdravju, ki za varovanje svojih interesov, osebnega dostojanstva, integritete in pravic potrebujejo zagovornika.

Svetovalnica

Svetovalnica

Program je namenjen psihosocialnemu svetovanju in podpori osebam s težavami v duševnem zdravju in njihovim bližnjim.

Dopolnilne dejavnosti

Dopolnilne dejavnosti

Razen javnih verificiranih socialno varstvenih programov izvajamo tudi dopolnilne dejavnosti, ki pripomorejo k uresničevanju poslanstva društva.

Dnevni center

Dnevni center

Namen programa je izvajanje psihosocialne rehabilitacije za osebe s težavami v duševnem zdravju, odpravljanje njihove socialne in materialne izključenosti ter izboljšanje kakovost njihovega življenja.

Stanovanjska enota Senožeti

  
                

Senožeti so ena izmed večjih vasi v občini Dol pri Ljubljani in ležijo na skrajnem vzhodu občine. Kraj je od Ljubljane oddaljen 20 kilometrov in ima približno 900 prebivalcev, osnovno šolo, gasilski dom, trgovino in nekaj gostinske ponudbe. Zaradi svoje lege med dolino reke Save in vpetostjo v Polhograjsko hribovje Senožeti nudijo stik z naravo ter možnost izletov v bližnjo okolico.

Društvo Altra od 1. 12. 2017, v okviru mreže stanovanjskih skupin, v Senožetih izvaja program v večji stanovanjski hiši. Dvanajstim stanovalcem in stanovalkam nudimo psihosocialno podporo, oskrbo ter izvajamo razne prostočasne aktivnosti. Poleg rednih individualnih in skupinskih aktivnosti z uporabniki in uporabnicami programa, v naši viziji stremimo k aktivnemu povezovanju  z lokalno skupnostjo ter razvijanju storitev duševnega zdravja v skupnosti na območju Zasavja.

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.